קורס וורדפרס מלא בחינם – שיעור 4
איך מנהלים אתר וורדפרס
בשיעור מספר 1 למדנו איך רושמים דומיין ומפנים את שרתי ה DNS
בשיעור מספר 2 למדנו איך קונים שטח אחסון לאתר שלנו
בשיעור מספר 3 למדנו איך מקימים אתר וורדפרס בקלות
בשיעור הזה נלמד על מערכת הניהול של וורדפרס ועל מושגים שונים שחשוב להכיר.
הקדמה – מושגים שצריך להכיר
מה ההבדל בין פוסט לעמוד בוורדפרס?
גם פוסט וגם עמוד משמשים להעברה של תוכן, אפשר לשים בהם טקסט, כותרות, תמונות, וידאו וכו
הרבה פעמים משתמשים חדשים בוורדפרס לא מבינים למה צריך גם פוסטים וגם עמודים ומתי כדי להשתמש בהם.
פוסטים – פוסטים מחולקים לקטגוריות שונות (בשונה מעמודים), פוסטים מיועדים לתוכן שמתווסף בצורה תדירה לאתר בנושא מסויים. לדוגמא אתר של עורך דין שמתמחה בזכויות יוצרים ובפטנטים, במקרה הזה ניצור קטגוריה שנקראת “זכויות יוצרים” וקטגוריה נוספת שנקראת “פטנטים” ובכל פעם שנרצה לכתוב מאמר שקשור לאחד הנושאים נכתוב פוסט ונשייך אותו לקטגוריה המתאימה.
קטגוריה – כפי שהסברתי בחלק הקודם, ניתן לשייך פוסטים לקטגוריות, עמודים אי אפשר לשייך לקטגוריות.
ניתן ליצור או לערוך קטגוריות תחת תפריט פוסטים.
עמודים – משמשים להעברה של תוכן של האתר, נבחר להשתמש בעמודים כאשר מדובר בתוכן קבוע שלא אמור להשתנות, ניתן כמובן לערוך דפים ולשנות את התוכן שבהם אבל זה לא משהו שאמור לקרוא ביום יום. העמודים הם ה”שלד” של האתר כמו “דף הבית”, “אודות”, “צור קשר”, “שאלות ותשובות”, “שעות עבודה” וכו
עדכונים – למרות שהמערכת של וורדפרס היא חינמית לחלוטין, יוצאים בה עידכונים לעיתים תכופות. הרבה פעמים מדובר בעידכונים של אבטחה או שיפור ביצועים ולפעמים מדובר בעידכונים שמוסיפים פונקציונליות למערכת (שמוסיפה תכונות חדשות למערכת) לכן חשוב תמיד לעדכן.
ישנם מספר סוגים של עדכונים – עדכון לאתר עצמו (ל”מנוע” של האתר), עדכון לתוסף מסויים, עדכון לתבנית עיצוב וכו ואת כולם מומלץ לעדכן עם הסתייגות אחת גדולה. לפעמים עדכון יכול לגרום לחוסר תאימות ואז האתר יכול להפסיק לעבוד, זה משהו שקרה לי בעבר כששידרגתי תבניות (של חברה שאני כבר לא עובד איתה ולא ממליץ עליה) וגם של תוספים.
ולכן חשוב מאוד לגבות את כל האתר לפני שמעדכנים.
בקורס הזה אני לא מדבר הרבה על גיבויים אבל בפוסטים שיבואו אני אסביר גם על גיבויים דרך לוח הבקרה וגם על תוספים.
תבנית עיצוב – אחד הדברים היפים בוורדפרס זה שיש אינספור תבניות גם בחינם וגם בתשלום ואפשר לשנות את המראה של כל האתר בהתקנת תבנית, אם האתר בעברית צריך לוודא שהתבנית תומכת כתיבה מימין לשמאל – RTL. השיעור הבא יתמקד רק בתבניות.
תוספים – תוספים הם מעין תוכנה קטנה שאפשר להוסיף לאתר שלכם על מנת להוסיף תכונות, למשל להוסיף חנות לאתר או להוסיף לוח שנה בעברית או להוסיף כפתורים של שיתוף לפייסבוק.
וידג’טים – חלק מהתוספים מתקינים באתר ווידג’ט שניתן לשים אותו בסרגלי הכלים של האתר, מספר סרגלי הכלים של האתר משתנה בהתאם לתבנית והם יכולים להופיע בחלק העליון של האתר (header) או בצידי האתר (side bar) או בחלק התחתון של האתר (footer).